כל שנה כאשר ראש השנה מסתיים ואווירת החג וההתחדשות באוויר הראש שלי מתחיל לחשוב:
מה נחדש השנה בסוכה?
אילו אורחים יבואו ואיזו עוגה נכין לכבודם?
ומה ישמח את הילדים שיגיעו לסיבוב סוכות?

אז רעיון לעוגה כבר יש.
כל פעם אני מתלבטת וחוזרת למתכון המנצח הזה של קרין גורן (בהמשך).
הוא הפך להיות המתכון הקבוע של סוכות – מתוק מתוק חלבי וכזה שאני מרשה לעצמי להכין רק פעם בשנה כשכולם מתכנסים אצלנו בסוכה.
כדאי מאוד להשתמש בשוקולד איכותי עם 55% מוצקי קקאו לפחות למי שאוהב את הניגודיות בין הטעמים מודגשת יותר.

לילדים שיגיעו יחכו כדורי שוקולד או פצפוצי אורז טעימים שהילדים שלנו יכינו, הם כל כך נהנים אז אני משתדלת לא להפריע ולקחת להם את הכיף.
העיקר שהמטבח נשאר בסוף יחסית נקי 🙂

ואם כבר כיף של ילדים, חיפשתי רעיון לקישוט הסוכה שיוסיף צבע ויופי, שההכנה שלו תהיה מתאימה לכמה גילאים – שלא יקרה מצב שהילדים הגדולים או הקטנים מאבדים ענין או לא מצליחים ליצור ויהיו מתוסכלים.

הכנו יחד מזכוכית את שבעת האושפיזין, אבות האומה שבאים לבקר אותנו בימי חג הסוכות.
היה כיף ממש.
ציירתי שבלונות להניח מתחת למשטח הזכוכית כך שגם מי שלא ממש יודע לצייר יוכל למלא את התמונה בחתיכות קטנות של זכוכית עד שתתקבל יצירה צבעונית ויפה.
שרפתי את כל היצירות בתנור בחום גבוה מאוד ויש לנו תמונות של האושפיזין ממש כמו שדימיינתי.

 

      

היה כיף משפחתי של ממש. כל אחד הרגיש נוח ליצור איך שהתאים לו ובסוף קיבלנו שילוב סגנונות מקסים מכל היצירות של הילדים. בינתיים כבר כמה מבקרים שהיו בסטודיו וראו את התמונות רצו לקנות אותן אך הן שלנו, של המשפחה שלנו 🙂

אני מזמינה אתכם לחוויה משפחתית משלכם, ליצור, ליהנות מהביחד המשפחתי ולקבל מזכרת נהדרת שתישאר איתכם עוד הרבה שנים
(זכוכית לא דוהה בשמש ולא נהרסת בגשם ואם אורזים אותה טוב טוב היא נשמרת המון זמן)

גם בחול המועד הסטודיו יהיה פתוח י”ח-כ’ תשרי, ימים ראשון-שלישי 9:00-17:30
אפשר תמיד לבוא להגיד שלום ולבקר בגלריה אם אתם מטיילים באזור.
לסדנאות ניתן להגיע בתיאום מראש (ייתקימו הדגמות פעילות לאורך היום – כדאי לברר שעה מדויקת לפני שמגיעים)

בראוניז שוקולד גבינה פירורים
כמות: תבנית בגודל 23X33
חומרים
לשכבת הבראוניס:
180 גרם חמאה
180 גרם שוקולד מריר, קצוץ
1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים
1/2 כוס (75 גרם) קמח
1/2 כוס (75 גרם) קקאו
1/2 כפית מלח
לשכבת גבינה-שוקולד לבן:
1/4 כוס (60 מ”ל) שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד לבן
מיכל וחצי (375 גרם) גבינה לבנה 9%
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
3 ביצים
2 כפות (15 גרם) קמח
לשכבת הפירורים:
1 כוס (140 גרם) קמח
1/3 כוס דחוסה (80 גרם) סוכר חום
80 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
בראוניז גבינה ופירורים
אופן ההכנה
מכינים את שכבת הבראוניס:
ממיסים במיקרוגל שוקולד עם חמאה וסוכר. מוסיפים תמצית וניל.
מוסיפים את הביצים אחת-אחת ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מנפים קמח, קקאו ומלח ומוסיפים לתערובת. מערבבים במרץ עד שהתערובת חלקה ומבריקה, בערך דקה.
יוצקים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן בתרסיס שמן ומכניסים למקפיא עד שמכינים את שכבת הגבינה.
מכינים את שכבת הגבינה:
מחממים תנור ל-160 מעלות.
ממיסים במיקרוגל שמנת ושוקולד לבן.
מערבבים גבינה, סוכר וביצים. מערבבים פנימה את תערובת השוקולד הלבן.
מוסיפים קמח וטורפים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
יוצקים בעדינות את התערובת מעל שכבת הבראוניס ואופים 10 דקות. בינתיים מכינים את הפירורים.
מכינים את שכבת הפירורים:
מעבדים את כל החומרים במעבד מזון בהפעלות קצרות (פולסים).
מוציאים את התבנית מהתנור (לאחר 10 דקות אפייה) ומפזרים בעדינות את הפירורים על שכבת הגבינה.
מחזירים לתנור ואופים 35 דקות נוספות, עד שהפירורים זהובים ושכבת הגבינה כמעט יציבה.
מצננים לחלוטין ומעבירים למקרר לשעתיים (או למקפיא לחצי שעה), על מנת להקל על הפריסה. פורסים לריבועים ומאחסנים בקופסא אטומה במקרר.
מגישים קר או בטמפרטורת החדר (תלוי איך שאוהבים לאכול עוגת גבינה. וגם בראוניס)

השארת תגובה